Articole

Scurgerile de gaze - riscul neverificarii instalatiei de gaze

15.03.2017

Cum sa semnalizam o scurgere de gaze ?
Milioane de oameni din Romania utilizeaza gaze naturale pentru sobe, aragaze, centrale si alte aparate. Gazul natural este unul dintre cei mai siguri si mai curati combustibili fosili. Este, de asemenea, bun pentru mediul inconjurator deoarece produce in cea mai mare parte vapori de apa, dioxid de carbon si emisii de gaze cu efect de sera semnificativ mai reduse decat arderea petrolului, a carbunelui sau a lemnului.

Gazul natural este foarte combustibil, ceea ce inseamna ca poate produce multa caldura cand se ard cantitati mici. Astfel, o scurgere de gaze naturale poate creste riscul unui incendiu si al unei explozii, deoarece se raspandeste rapid si se transforma usor in flacara. Daca aveti o scurgere de gaze in casa, orice scanteie electrica sau o sursa de incendiu poate aprinde combustia.

Este important ca toti cei din familia dvs. sa fie educati referitor la scurgerile de gaze, deoarece o scurgere in casa sau in jurul acesteia poate fi destul de periculoasa. De fapt, o scurgere de gaze naturale poate, la anumite niveluri, sa ucida. Pentru a va asigura ca traiti in conditii de siguranta in preajma gazelor naturale, fiti constienti de semnele unei scurgeri de gaze.

Semne ale scurgerilor de gaze Aveti grija de semnele subtile ale gazului in imprejurimile dvs. Nu ignorati nici macar cea mai mica indicatie a gazelor naturale in casa sau in jurul casei tale.

In interiorul casei:
Miros - Gazul natural este in casa, are un aditiv de miros care il face mai usor de detectat. Mirosul gazelor naturale este descris ca un miros "de ou putrezit". Daca mirositi asa ceva in casa dvs., este un semn ca puteti avea o scurgere de gaze.
Sunet - Un zgomot care vine din zona unui aparat de gaz este un semn de scurgere de gaz.

In afara casei:
Aer - O scurgere de gaz poate provoca murdarirea aerului sau miscarea plantelor ca si cum ar fi o briza. Aerul din sol in apropierea casei este un semn posibil de o scurgere de gaze.
Bule - O scurgere intr-o conducta de gaz poate provoca, uneori, barbotarea de zone umede in jurul casei.
Moartea plantelor - In timp ce plantele pot cu siguranta sa se inroseasca si sa moara din mai multe motive, plantele care mor fara o cauza evidenta ar putea indica o scurgere de gaze. O scurgere de gaze naturale blocheaza sursa de oxigen a unei flori, iar fructele si legumele isi vor schimba culoarea atunci cand vor intra in contact cu gazele naturale. Daca vedeti plante moarte sau decolorate inconjurate de plante verzi sanatoase, acesta este un semn al unei scurgeri de gaze.

Daca banuiti ca o scurgere de gaze in sau in jurul casei dvs. ramane linistiti, opriti ceea ce faceti (nu porniti sau opriti nici o intrerupere electrica sau deconectati nimic) si iesiti afara. Inhalarea concentratiilor mari de gaze naturale poate duce, de asemenea, la asfixiere si ulterior, deces. Odata ce va aflati la o distanta sigura de casa, sunati compania de gaze pentru a inspecta instalatiile de gaz si a opri scurgerea.

Copyright 2018 2M Instal. Toate drepturile rezervate

Dezvoltat de NETVision System