Articole

Ce faci daca simti miros de gaz ?

10.07.2017

Exista multe moduri prin care se poate declansa o scurgere de gaz in spatiul pe care il locuiti, fie in interior, in locuinta, fie in exterior, in jurul casei dumeavoastra sau al blocului in care locuiti. Una din cele mai comune cauze care duce la acest lucru este functionarea defectuoasa a instalatiei de gaz.

Pentru a evita astfel de situatii este recomandat ca in fiecare casa sa se instaleze un senzor de detectie a scurgerilor de gaz. Acesta actioneaza inainte ca gazul sa ajunga la o concentratie periculoasa care sa duca la explozie. Concentratia de gaz va fi depistata de senzorul de detectie gaze, urmand ca electrovalva sa opreasca automat gazul de la contor. De asemenea este obligatoriu ca la fiecare 2 ani instalatia de gaze pe care o utilizati sa fie verificata de catre o firma de instalatii gaze autorizata.

Totusi, in cazul in care constientizati o asemenea situatie, este foarte important sa va pastrati calmul. Pentru a preveni accidentele este obligatoriu sa luati urmatoarele masuri de siguranta, in aceasta ordine:
In cazul in care mirosul de gaz este sesizabil in spatiu inchis:
  • Daca este cazul, stingeti urgent toate focurile deschise sau tigara.
  • Nu actionati in nici un fel (nu porniti sau opriti) aparatele sau dispozitivele conectate la curentul electric si nu folositi lanterna, bricheta sau orice alta sursa de foc, daca aveti nevoie de lumina nici telefonul mobil.
  • Deschideti geamurile si usile in asa fel incat acumularea de gaze sa fie evacuata cat mai repede posibil.
  • Inchideti alimentarea cu gaz din cel mai apropiat loc, fie de la alimentarea aragazului, fie de la contorul de gaz. Pentru a face acest lucru rotiti robinetul de alimentare in asa fel incat acesta sa fie adus in pozitie orizontala, paralel cu solul. Este important sa va asigurati ca stiti in avans unde este amplasat robinetul de gaz. De asemenea este posibil sa aveti nevoie de o cheie pentru a face acest lucru.
  • Pararsiti zona si sunati la o firma autorizata de gaz folosind telefonul in afara ariei in care simtiti mirosul de gaz.
In cazul in care mirosul de gaz este sesizabil in spatiu deschis:
  • Daca este cazul, stingeti urgent toate focurile deschise sau tigara.
  • Nu actionati in nici un fel (nu porniti sau opriti) aparatele sau dispozitivele conectate la curentul electric si nu folositi lanterna, bricheta sau orice alta sursa de foc, daca aveti nevoie de lumina, nici telefonul mobil.
  • Opriti alimentarea cu gaz de la contor, in cazul in care ii cunoasteti amplasamentul.
  • Parasiti zona si sunati la o firma autorizata de gaz, folosind telefonul in afara ariei in care simtiti mirosul de gaz.
Dupa ce mirosul de gaze nu mai este sesizabil in spatiul locuibil este recomandat sa nu reporniti alimentarea inainte ca o echipa profesionista sa recurga la procedurile standard de revizie instalatie gaz.

Contactati cat mai repede posibil o societate autorizata ANRE in domeniul executiei instalatiilor de gaze, pentru programarea unei revizii a instalatiei.

2M INSTAL poate oferi aceste servicii, fiind autorizata ANRE si agreata DISTRIGAZ SUD RETELE, punand la dispozitia clientilor si un serviciu de urgenta, cu o taxa suplimentara de 500 lei.

Specialistii nostri vor efectua reparatiile necesare astfel incat instalatia sa poata fi utilizata cat mai repede posibil.

Revizia necesara presupune efectuarea unor verificari tehnice ale instalatiei (dupa remedierea problemelor), montarea (in cazul in care nu exista) a unui kit de detectie gaze (obligatoriu conform legislatiei in vigoare).

O procedura de rutina de verificare tehnica gaze constata si gradul de uzura al instalatiei, in acest fel se poate interveni la timp pentru executarea reparatiilor necesare, evitandu-se in acest fel eventuale accidente cauzate de scurgerile de gaz.

Solicitarea procedurilor de verificare si revizie a instalatiei de gaze la intervale regulate de timp este o masura de siguranta dar si o atitudine responsabila din partea consumatorilor.

Copyright 2018 2M Instal. Toate drepturile rezervate

Dezvoltat de NETVision System